Welkom op de site van Ruud Jansen, Culinarist.

Graag stelt Ruud, geboren in 1964 te Amersfoort, zichzelf hiernaast even voor en neemt u mee in een wereld waar culinair genieten voorop staat.

Al ruim 25 jaar ben ik binnen het culinaire wereldje vol passie bezig! Ik mag wel zeggen dat mijn leven om koken, lekker eten en vooral mensen in de watten leggen draait.

De kneepjes van het vak heb ik onder andere geleerd bij diverse restaurants en hotels, de laatste 20 jaar in leidinggevende posities in restaurant ‘De Mandemaaker’ te Spakenburg, Bilderberg hotel/restaurant ‘De Klepperman’ te Hoevelaken en restaurant ‘Het Bergpaviljoen’, de proeftuin van Amersfoort. En de laatste jaren als Director of Foodconcepts voor Nederlands grootste hotel keten‘Golden Tulip’, waar ik de foodconcepten maakte voor alle hotels in Europa. Binnen deze functie bestudeerde ik culinaire concepten over de gehele wereld. En tevens deed ik impressies op van wat alles te maken heeft met food, wijnen en interieur.

Kwaliteit staat bij mij boven aan het menu en zal ten alle tijden het belangrijkste zijn. Alle disciplines moeten kloppen tot het ultieme resultaat. Bij alle restaurants waar ik werkzaam was kon ik dan ook vermeldingen afdwingen in de befaamde culinaire gidsen ‘Lekker’ en ‘Gault Millau’.

Sinds november 2009 ben ik als zelfstandig ondernemer ‘on tour’. Als ‘Culinarist’ zoals een vriend mij noemde, een culinair artiest en dat klopt eigenlijk wel…en tevens culinair adviseur met een artistiek tintje. Topkok voor allerlei culinaire events, privé of zakelijk.

Op deze manier kan ik de optimale, persoonlijke aandacht schenken aan mijn gasten. Daar beleef ik altijd veel plezier aan, net zoals je van een mooi schilderij van Van Gogh kunt genieten. Graag begroet ik u als gast in mijn nieuwe culinaire uitdaging.

U zit bij mij altijd aan tafel één.

Was getekend: Ruud Jansen, culinarist.

Biografie Ruud Jansen