Skip to content

OVER MIJ

WIE BEN IK?

Mijn naam is Ruud Jansen, bijnaam de Culinarist.

Culinarist Ruud Jansen heeft zijn sporen reeds verdiend als topkok bij o.a. ‘De Klepperman Hoevelaken’, ‘ De Mandemaaker Spakenburg’, ‘Het Bergpaviljoen’ Amersfoort en als Director of Foodconcepts van Golden Tulip Hoofdkantoor
Amersfoort.
 
Als ‘Culinarist’ werd ik genoemd bij mijn baan binnen lands grootste hotelketen, en was dan ook uniek om in 2009 van start te gaan Culinair on tour! De naam zorgde dan ook voor een mooie titel om als culinair artiest door het leven gaan met een artistiek tintje voor allerlei culinaire events, privé of zakelijk.’’
 
De inmiddels bekende Hoevelaker kookt daarom sinds november 2009 in zijn kookatelier in Hoevelaken als zelfstandig ondernemer en is altijd bezig met het maken van heerlijke gerechten, ook op de Big Green Egg, de Rolls Royce onder de BBQ’s.
 
Ruud weet hoe je heerlijke en tegelijk ook prachtige gerechten bereidt, dat komt omdat bij hem het culinair genieten voorop staat. ,, Ik mag wel zeggen dat mijn leven om koken, lekker eten en vooral mensen in de watten leggen draait.’’
 
Onze eigen Culinarist maakt alles zelf van verse producten en hij is daarvoor altijd op zoek naar producten van de beste kwaliteit. Daarbij hebben eigen biologische geteelde groenten zijn voorkeur en sinds 5 jaar zijn eigen wijn, als wijnboer heeft hij zelfs van zijn eigen wijngaard een eigen Rose Secco Aan de Kleine Laak in Nijkerkerveen op fles staan.
 
Maar de hoofdzaak is koken op locatie met de Big Green Egg en is één van zijn disciplines. Daar beleeft hij altijd veel plezier aan en het verzorgen van kookworkshops. De complete verzorging van lunch of diner op de wijngaard, zoals Wijngaard Aan De Breede Beek in Nijkerk, en diversen locaties in midden Nederland kunt u met een gerust hart aan hem uitbesteden.
 
Tevens zijn we al ruim 25 jaar deelnemer van het grootst culinair event Proef Amersfoort met de rokende Big Green Eggs hopelijk kunnen we in 2021 weer van start met dit prachtige event